Plaats uw eigen bericht!

Klik hier om een bericht achter te laten.

Klik op een smilie om deze toe te voegen.

Grin

Berichten:

Sam - 2015-08-27 21:21:07

Wat een liefhebbers website is dit! De beschrijvingen hebben me overgehaald om de tour de Queyras te gaan lopen!

groeten uit eindhoven

Marc Collard - 2013-12-27 08:41:52

Dag,
Eerste bezoek aan deze site. Ik overweeg in sabbatical 6 maanden deze GR5 te lopen, zeg maar vanaf begin april.
Ook te doen zonder eigen kampeeruitusting, kookgerei, slaapzak ed.. en op pensionnetjes, hotelletjes en in bergen de refuges te rekenen?
Dus alles op bergschoenen doen (vind ik niet fijn, omdat ik daarmee op asfalt, vlakke stukken gauw last van knieen (beide aan geopereerd) krijg.
Hoor het graag...!
Dank en groet
Marc Collard

Jan en Loes de Bruijn - 2013-09-30 22:30:49

Hallo Suzanne en Koos,
In september hebben wij in de Mercantour gewandeld, een combinatie van de GR52 en 52A. We zijn van le Boréon naar Madone de Fenestre gelopen, vandaar door de Vallée des Merveilles en via de col de Turini naar St.-Martin-Vésubie. Daar stonden we op de camping St. Joseph.
De etappes naar de pas du Mont-Colomb en de baisse du Basto waren inderdaad pittig. En op een gegeven moment ben je die rotsblokken wel beu. Gelukkig hadden wij goed weer.
Groeten,
Loes en Jan, Veghel 

Marianne en Bertus - 2013-09-16 23:16:51

Hallo Suzanne en Koos,
Vorig jaar hebben we 3-1/2 maand gelopen van ons huis in Bobeldijk naar de Middellandse Zee. Daarbij hebben we min of meer de GR5 route aangehouden, met de varianten GR55 (Vanoise) and GR52 (Mercantour). Aangekomen in Menton vond ik in de smartphone jullie verhaal over de Pas de Coulomb en omstreken, dat ik toen met grote bewondering aan Marianne heb voorgelezen. Wij hadden heel mooi weer, maar toch vonden ook wij die 2 dagen in de Mercantour de moeilijkste van onze hele reis.Wel heel mooi en heel veel wild. Bewonderenswaardig vind ik ook dat jullie dit hebben geklaard met zulke zware rugzakken. De onze wogen 8 resp.12 kg incl. tent etc. en ik wil proberen daar nog wat af te knabbelen. Ik hoop dat jullie nog lang van het bergwandelen zullen genieten, maar het zal denk ik helpen als jullie het gewicht kunnen verminderen.
Vriendelijke groet
Bertus 

Carol Bastings - woensdag 4 september 2013

Hallo Koos en Suzanne,
Een erg leuke site om te lezen met veel herkenningspunten. Jammer dat je niet zo van de foto's bent. Ik ga de site helemaal lezen maar dat duurt wel nog even. Ik wist niet dat er in Helmond Gr5 fanaten woonde. Zelf komen we uit Mierlo en lopen ook de Gr5. Voor een verslag lees www.CarolBastings.nl/gr5Bedankt voor jullie info.
vriendelijke groetCarol Bastings

Jos van Maurik - woensdag 3 juli 2013

Hallo Suzanne! Wat een leuke site. Ik ga de komende dagen nog eens goed kijken wat ons nog staat te wachten. Dit jaar zijn we weer 5 dagen wezen lopen van Nommay tot aan Villers-le-Lac. Wij doen elke jaar een klein weekje, helaas lukt het nog niet om er meer tijd voor vrij te maken door het werk. maar wat maakt het uit, desnoods met een rollator tot aan Nice. Ik loop samen met twee zwagers, lekker rugzak op en van gite naar gite, heerlijk, ik kijk nu alweer uit naar volgend jaar!Grin

pieter adariaansen - zondag 16 december 2012

Hoi allereerst gefeliciteerdmet jullie resultaat.Je hebt er wel lang over gedaan maar geweldig.Ik wil je vragen over demlayout van je siteHij is zo makkelijk te lezen en eenvoudig.Ik wil ook de route gaan lopen in de toekomst en heb er al wat km opzitten en ik wil ook een webbsite maken met reisverslagen.Waar kan ik meer info vinden over het maken van een site?Succses met de volgende route Pieter Adriaansen

Ga naar http://www.webklik.nl/ en je zult merken dat het maken van een website niet meer zo moeilijk is.
Succes

Koos


Peter Eleveld - 2012-08-17 15:33:49

Hallo Koos en Suzanne. Leuke site. Wij, mijn partner Gerda en ik zijn net begonnen met de GR5. Vorig jaar hebben we het Pieterpad gelopen. Dat beviel zo goed dat we besloten verder te lopen langs de GR5. De eerste 4 etappes waren dezelfde als die jullie liepen. Prima camping des sources in Spa! Wij nemen vaak fietsen mee, die we droppen bij het eindpunt en rijden dan met de auto door naar het beginpunt. Later weer de auto oppikken met de fiets. Wel een tikkie vermoeiender, maar we hebben geen grote rugzakken nodig. Ik ben benieuwd of we die truc kunnen volhouden. Ik weet zeker dat ik nog geregeld op jullie site zal rondneuzen als we de volgende etappes gaan lopen. Veel wandelplezier gewenstGrinGrin

Bedankt voor je reaktie. Dringend advies: laat die fietsen en die auto. Begin meteen met oefenen met een grote rugzak, want in
de Vogezen ga je al klem lopen, laat staan in de Alpen, daar wordt
het onmogelijk. Refuges raad ik ook niet aan. Zie inleiding Alpen.
Koop een goed passende rugzak bij Beversport van een goed merk
en na een paar dagen wordt zo'n zak een deel van jezelf.
Succes.
Suzanne Middeljans.


zwanny vording - 2012-07-30 18:54:14

dag Koos en Suzanne, toevallig belandt ik op jullie site. Volgens mij is Koos een neef van mij . Zou dit kunnen ?? Ooit gewoond in  Emmen? Benieuwd.  

Klopt. Mijn ouders Koop en Leida woonden in Emmercompascuum.

Dirk - donderdag 8 maart 2012

Hoi,

Met veel plezier heb ik jullie verslag van de GR52 gelezen (de GR5 ga ik zeker nog lezen).

Een paar toevoegingen.
Dat het in die hoek slecht weer is, is niet waar, eerder het omgekeerde. Maar in juli 2011 was het weer erg slecht in heel Frankrijk (en de rest van W-Europa). Mijn zoon zat in de buurt van de Verdon en Annecy, en had vergeleken met ons nog redelijk goed weer (ook regelmatig regen) maar wij hadden in het Massif Central nog veel slechter weer en kouder.
De keren dat wij in die hoek hebben gezeten was het er prachtig weer, en droger dan elders in Frankrijk.
Jullie hebben gewoon pech gehad. Een maand later was het er weer schitterend.

Ik heb bewondering voor jullie, dat je gelopen hebt met zulke zware rugzakken. Ik zou voor de vrouw max 10 kg kiezen, en voor de man 13-14 kg. Dan maar niet wassen ;-) Het maakt een hoop uit.

Tot slot al die 'verboden' in de Valle des Merveilles. Die zijn begrijpelijker als jullie hadden geweten dat je daar door één groot openlucht museum loopt  uit de periode 5000 v Ch. tot 800 na. Lees mijn vakantieverslagje maar eens, m.n. het  stukje over de Vallee des Merveilles en Fontanalba + link naar foto's en museum.
Jammer dat jullie dat niet geweten hebben. Je had er anders doorheen gelopen.

En bedankt voor je leuke dagboek!

Groeten van Dirk (die de GR5 wellicht over een paar jaar gaat doen).Grin

Henny - woensdag 7 maart 2012

Hallo Suzanne ( zo heet onze dochter ook,leuk) en Koos, jullie hebben de tocht al volbracht..wij moeten nog een heel eind. Zijn nu in Dasbourg en hopen in april weer te gaan lopen. Zetten de caravan dan ergens neer en met bus op en neer.( heb jullie schema's van o.a. Metz al overgenomen! bedankt) Lopen meestal 3 of 4 dagen. Leuk om te lezen over de tochten met de hond(en). Ook onze hond heeft veel, heel veel tochten mee gelopen maar tot ons grote verdriet hebben wij haar 9 dec 2011 in moeten laten slapen. Het was zo'n loopmaatje!!
Jullie hadden al veel mee te nemen ( wij slapen niet in tentjes) dus geen fototoestel, voor mij is het echter een groot plezier om onderweg veel foto's te maken ( en een excuus om op adem te komen soms!)
Als je toch nog een niet te lange route wilt lopen....kom naar De Morvan (Fr) daar is een mooie route van 130 km maar ook de GR13 loopt er door heen!
Veel loopplezier en met hartelijke groet!Grin

Evelien en Fons - 2012-03-01 23:07:07

Hallo Suzanne en Koos

Dit jaar pakken wij de gr5 weer op in Larche. Ik vermoed niet dat we tijd genoeg hebben om door te lopen naar Nice. We zitten nu al te dubben hoe we het logistiek gaan aanpakken. Om naar begin- en van eindpunten te reizen ben je al bijna een week kwijt.  Ik zag in jullie reisverslag dat jullie Larche ook als startpunt hebben genomen. Hoe zijn jullie in Larche terechtgekomen? Er rijdt vlgs mij maar twee keer per week een bus van Barcelonnette naar Larche. Hebben jullie ervaring met de sherpabus of de co voiturage? Wij denken er nu aan om eerst onze auto ergens op een punt waar het pad de weg naar Jausiers kruist te parkeren en dan eerst via Jausiers naar Larche te reizen. Hebben jullie een idee of dit kan werken?  Als het echt niet anders kan, gaan we wel liften. Maar ov vinden we toch wel wat prettiger.Internet geeft wel uitsluiting over ov-mogelijkheden voor het vervolg van het traject

Ik ga jullie verslag nog maar eens goed lezen. Wij lopen ook met rugzak en tent. Ik schrok nogal van het aantal gesloten winkeltjes etc. Gezien jullie sneeuwervaringen, kiezen we er voor om het traject in augustus te gaan lopen. Bedankt voor de tips en nog veel wandelplezier toegewenst.

Evelien van Hercules en Fons DalmijnGrin

willem&addy - 2012-02-20 14:16:48

Hoi Koos&Suzanne, lees zojuist jullie verslag van de GR52, mooi! Het is al weer even geleden dat we de GR5 HvH-Nice liepen, in alle seizoenen en in alle denkbare weersomstandigheden. Nu een beetje in NL keutelen, Marskramerpad, Pieterpad, Hanzepad, Grenslandpad etc dichtgestapt maar het blijft een beetje, tja! Nu maar weer eens het plan opgevat om de GR52 te doen, we trekken er +/- 6 dagen voor uit. Wel eerst in training want de Alpen is zoals jullie weten geheel andere koek! Iets anders: hebben jullie zin om van Menton door te lopen naar Rome zoals onze buren enige tijd geleden hebben gedaan? Ook mooi! Bewegwijzering is soms wel enigermate problematisch zo begrepen we. Enfin, eerst de GR52 maar eens doen. Jullie nog fijne wandelingen! Groeten, W&A  

Jan en Loes de Bruijn - 2011-09-24 22:18:44

Hallo Koos en Suzanne,

We hebben net jullie verslag gelezen over de GR52. Wat een zware tocht. Jullie hebben het weer ook niet meegehad. Wij willen dit pad  volgend jaar (eind augustus/begin september) lopen. We zijn gewaarschuwd, dus we zullen ons heel goed voorbereiden.
De Tour de Queryas hebben wij vorige maand gelopen. Wij vonden het een heel mooi gebied. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen.
Groetjes,
Loes en Jan
 

Fred Heutink - 2011-07-11 22:46:40

Beste Suzanne en Koos,
Mijn partner Ditte en ik hebben net als jullie het Pieterpad gelopen en zijn toen doorgegaan op de GR5. Ergens rond Nancy kwam een aantal jaren geleden de klad erin, maar deze zomer willen we de draad weer een beetje oppakken. N.a.v. jullie beschrijving lijkt me het traject tussen Nancy en de Vogezen erg geschikt om over te slaan. Voor de Vogezen zelf heb ik jullie tekst uitgeprint om de waarschuwingen over slecht gemarkeerde stukken, problemen met overnachtingen e.d. bij de hand te hebben.
Hartelijk dank voor deze beschrijvingGrin
Fred Heutink (Eindhoven) en Ditte Los (Appelscha)

Els Beelen - zondag 8 augustus 2010

Hallo Suzanne en Koos,
Leuk om jullie uitgebreide verslagen van de GR 5 te lezen. Wij (man Bertus en ik, beide 50+) zijn in 2003 gestart op de St.Pietersberg en lopen elk jaar 1 of 2 x een stuk van het pad. Een prachtig project! Een paar weken geleden liepen we het eerste stuk door de Alpen, onze eerste bergwandelervaring. Heftig, maar wat mooi! Jullie verhaal heeft ons ervoor behoed om langs de cascade de Rouget recht naar boven te lopen. Zo zie je maar dat het heel handig kan zijn om je ervaringen op internet te publiceren. Wij proberen zoveel mogelijk van refuge naar refuge te lopen. Nog zwaardere rugzakken en wildkamperen zien we niet zo zitten.Vind het ook erg stoer hoor, zoals jullie dat gedaan hebben. Ook ik lijd enigszins aan hoogtevrees of een soort van onbalans op steile smalle paadjes. Er staat me dus nog wel het een en ander te wachten. Maar ja, Nice lonkt aan de einder. Onze ervaringen zijn te lezen op mijn wandelwebsite http://members.home.nl/elsbeelen.

Hartelijke groet,
Bertus en Els Beelen
Eelde

Koos enl Monique Loppersum - 2010-07-31 20:32:14

Hallo Koos en Suzanne,

Ontzettend leuk om jullie website te lezen en een stukje over onze vakantie van twee jaar geledenterug te zien. We gaan dit jaar de vakantie besteden aan het laatste gedeelte van de tocht, te weten Modane-Nice. We hopen dat we net als twee jaar geleden goed weer hebben tijdens het lopen, dat er dan 's avonds een buitje valt is niet zo erg. Ook dit jaar gaan we weer met volle bepakking op pad en nemen nu ook een kooktoestel mee om wat vrijer te zijn qua eten etc. Als we terug zijn (11 september) zullen we jullie laten weten hoe het laatste traject is verlopen.

Groetjes, Koos en Monique uit WinschotenGrin

Johan Buysen - woensdag 17 februari 2010

Hallo Koos en Suzanne. Ik ben ondertussen al enkele weken aan het lezen en ben nu tot Alpen 2 geraakt. Wat kan je dit allemaal goed verwoorden Suzanne, het is echt leuk en heel interessant om dit allemaal te lezen. Ik begin zowaar zelf zin te krijgen om deze tocht te maken ( best niet aan Carine vertellen denk ik ).
Ik zal de rest van de tocht ook nog doorlezen, ik heb een ongelooflijke bewondering hoe jullie dit klaargespeeld hebben. Tot later, groetjes Johan.

Trees - dinsdag 16 februari 2010

Hoi Suzanne en Koos,
Wij willen in augustus onze GR5 weer oppakken na een stop van 5 jaar doordat we hier onze B&B startten. We realiseerden ons niet dat korte vakanties minder makkelijk te plannen waren. Ik belandde op jullie site doordat ook wij (voor 't eerst) met de honden gaan lopen. Twee Cane Corso's. Vond het ontroerend lezen over jullie Paddy! Wat een bikkel is dat hondje, ongelooflijk.
We gaan in Gondrexange weer verder. Dank voor jullie site, veel te lezenGrin

Johan Buysen - zaterdag 30 januari 2010

Hoi Suzanne ne Koos, wij zijn begonnen met jullie website door te nemen. De voorpagina ziet er alvast veelbelovend uit. Het zal wel enkele weken duren vooraleer we alles gelezen hebben maar we laten jullie zeker weten wat we ervan vinden. Alvast veel succes met de site en tot binnenkort.
Groetjes Carine en Johan.